blackwork

 

Blackwork is een manier van borduren waarbij het patroon gebaseerd is op aftellen. Het leent zich uitstekend om tweezijdig mee te borduren op bijvoorbeeld kragen en manchetten. Op linnengoed werd het eenzijdig toegepast, waarbij de patronen complexer waren.

 De oorsprong van Blackwork lijkt in het Midden-Oosten te liggen. De vroegst bewaard gebleven stukken zijn gevonden in 14e eeuwse koptische tombes. Via handelsroutes en door pelgrims is het meegenomen naar West-Europa. Het wordt zelfs omschreven in de Canterbury Tales van Geoffrey Chaucer in "The Miller's tale" (ca 1380) "Of white, too, was the dainty smock she wore, embroided at the collar all about with coal-black silk, alike within and out."

Wij kunnen uw kleding voor u voorzien van Blackwork-decoratie. Ook kunnen wij voor u bed-linnen en tafel-linnen voorzien van historisch correcte decoratie. Bij de afbeeldingen vind u enkele voorbeelden, maar er zijn veel meer patronen beschikbaar.

Grotere afbeelding Blackwork-1

Deze motieven zijn zeer geschikt voor op linnengoed en onderkleding.

Wij kunnen op uw verzoek bestaand linnen decoreren naar uw smaak, of een nieuw stuk voor u maken en decoren. Via het contact-formulier kunt u uw wensen bekendmaken, wij kunnen dan in overleg met u een patroon en keurstelling kiezen.

 

 

> Meer informatie
Grotere afbeelding Kruidenbuidel-1

Deze kruidenbuidels kunt u vullen met lavendel of ceder om uw kleding lekker fris en mot-vrij te houden.

> Meer informatie
Grotere afbeelding Kruidenbuidel-2

Deze kruidenbuidels kunt u vullen met lavendel of ceder om uw kleding lekker fris en mot-vrij te houden.

> Meer informatie